Information i cyberspace

10 maj 2020
jonas olsson

Tekniken går verkligen framåt i en rasande hastighet. Den första “datorn” skapades på 1800- talet. Den är långt ifrån dagens avancerade maskiner då den innehöll massor av kugghjul. Och internet var kanske inte ens en dröm i det läget. Men tiden går. Idag finns det inte många hem i I-länderna som inte har minst en dator. Många har till och flera stycken då barnen ofta får och använder datorer i skolarbetet. Något som inte ens fanns i vår vildaste fantasi i början på 80-talet. Då var det papper och penna som gällde eller kanske en skrivmaskin om man hade tur. Informationen kom från den egna hjärnan och ville man hitta information fick man gå till biblioteket eller något annat arkiv.

 

Orden flyger omkring i rymden

Visst är det svårt att greppa det här som kallas molnet? Hur fungerar det egentligen? Det är det nog få som vet något om. Flyter det runt en massa ettor och nollor i cyberspace? Och om det gör det, hur blir de då ord och meningar som vi kan förstå? Men nu finns det iallafall något som kallas för molnet och som troligtvis inte missats av någon. Där kan alla med tillgång till internet spara hur mycket information som helst.

 

 

Tur att det finns de som vet

Som tur är så behöver man inte veta särskilt mycket. Det är bara att googla på nätet så inser man att det finns en uppsjö av företag som har smarta telelösningar och molntjänster. Så istället för att lägga ner en massa tid på att fundera på hur det fungerar, kontakta ett telebolag och få mer information. Dessutom kan de hjälpa till med andra tjänster när det gäller kommunikation både i privata hem och på arbetsplatser. Som företag kan man göra en behovsanalys så man får man det som krävs för att kunna fungera optimalt.

Fler nyheter