Om du behöver tandhygienist i Odenplan, ställ dessa frågor

24 november 2022
Staffan Ehrlin

editorial

Om du behöver tandhygienist i Odenplan, ställ dessa frågor

När du behöver en ny tandläkare, är det viktigt att hitta den som passar bäst för dig och dina behov. Det finns många frågor du kan ställa dig själv för att hjälpa dig att välja rätt. I den här artikeln listar vi 5 av de viktigaste frågorna. Lycka till med din jakt!

1. Vilken erfarenhet har tandläkaren? Tandhygienister och tandläkare har olika erfarenhetsnivåer och det är viktigt att välja en tandläkare som har de nödvändiga kvalifikationerna för att ge dig den vård du behöver. Fråga vilken utbildning de har, hur länge de har praktiserat och om de är specialiserade på något område.

2. Vilka behandlingar erbjuder de? Olika tandläkare har olika tjänster och behandlingar, så det är viktigt att se till att din nya tandläkare erbjuder den vård du behöver. Fråga om de kan hjälpa till med förebyggande vård som rengöring och kontroller eller om de erbjuder kosmetiska behandlingar.

Tandhygienist

Tekniken då?

3. Använder de den senaste tekniken? Tekniken utvecklas ständigt och att ha tillgång till de senaste behandlingarna kan göra stor skillnad för kvaliteten på den vård du får. Fråga din blivande tandläkare vilken typ av teknik de använder och om den är uppdaterad.

4. Är deras praktik bekvämt belägen? Läget spelar roll, särskilt när det gäller att hitta en ny tandläkare. Se till att deras praktik ligger tillräckligt nära din bostad eller ditt arbete för att det inte ska vara för besvärligt att ta sig dit.

5. Accepterar de din försäkring? Det är viktigt att veta vilken typ av försäkring som din potentiella tandläkare accepterar innan du bokar en tid. Fråga om de tar emot din försäkring så att du slipper betala för dyra behandlingar.

Så klart finns det massor fler saker att ha i åtanke innan du väljer, men dessa är en bra start. Testa frågorna på tandläkarmottagningen Åden Jangenstål, jag gjorde det och de passerade med bravur.

Fler nyheter