Väggdekor, eller wallstickers som man också kan kalla de, är ungefär som klistermärken man fäster på väggen för att dekorera och till och med ta in en helt ny känsla i rummet. Väggdekor är perfekt i barnrum men fungerar även bra i andra rum i hemmet. Fördelen med väggdekor är att man enkelt kan ta bort den om man skulle ångra sig eller vill byta ut den. Därav är de perfekt i ett barnrum eftersom stilen ofta ändras med åren samt även i hyreslägenheter där man oftast behöver återställa eventuella ändringar vid utflyttning. 

Var ska väggdekoren sitta?

När man ska beställa en väggdekor kan det först vara klokt att bestämma var man vill ha den. Ska den sitta på alla fyra väggar eller endast en? I ett barnrum kan det vara gulligt med en serie väggdekorer som sträcker sig runt hela rummet. I övriga rum kan det vissa gånger kännas för mycket att ha på samtliga väggar, allra helst om det handlar om ett stort rum. Då kan det vara bättre att använda sig av ett välplacerat motiv. 

Välj rätt storlek

Innan man beställer en väggdekor är det också klokt att mäta ytan där den ska sitta och jämföra med måtten som anges på väggdekoren. Det blir inte snyggt om dekoren visar sig vara för stor eller för liten. När man har fått hem väggdekoren är det bra att prova sätta upp den tillfälligt med tejp eller nålar för att kunna avgöra om den passar in på den tänkta platsen. 

Köp väggdekor online

När man ska välja motiv bör man ta ett som förmedlar den känsla man vill att rummet ska ha samt färger som passar in. Väggdekoren gör sig oftast bäst om den kompletterar en accentfärg eller smälter in på ett stilrent sätt. På sohu-shop.se/shop/vaggdekor-62s1.html finns ett bra sortiment av väggdekor för olika smaker och rum.