Att skicka ett paket är inte speciellt svårt, man bokar en leverans, lämnar in paketet eller får det upphämtat och sedan transporteras det till mottagaren. Det kan dock kännas lite läskigt att skicka iväg saker när det är väldigt viktigt att de kommer fram i tid eller om det handlar om lite ömtåligare objekt. Genom att packa rätt och skicka med ett pålitligt fraktbolag så ska man dock inte behöva ha något att oroa sig för.

Hur packar man ömtåliga saker?

Det första man ska använda då man har tänkt skicka iväg något som riskerar att gå sönder är en stabil låda eller kartong som är något större än objektet som ska skickas. Det är mycket viktigt att man använder sig av bra förpackningsmaterial även invändigt så att det man skickar ska ha bästa möjliga förutsättningar att klara stötar och vibrationer under resans gång. UPS är ett mycket pålitligt fraktbolag som även har en guide på hur man ska packa, samt vilka material som är bäst att använda. UPS transporterar dagligen paket till över 220 länder och territorier, så man kan verkligen lita på att de är experter inom området.

Skicka paket med världens största paketleverans- och expresstransportföretag

Om man, när man förpackat sitt paket bra, vill skicka sitt paket med UPS så kan man beställa sin frakt via Paket.se. Där kan man dessutom hitta en UPS Access Point i närområdet. UPS Access Points är platser (lokala företag) som agerar som ombud där mottagaren kan hämta sitt paket när det passar honom eller henne.

Paketen förvaras på en säker plats och öppettiderna sträcker sig över helger och kvällar vilket innebär att man inte behöver stressa för att hämta paketet. Man kan även känna sig trygg i att platserna som UPS använder som ombud handplockas baserat på tillförlitlighet, läge och bekvämlighetsupplevelse.