Ta hand om ditt leende!

20 april 2020
william eriksson
Ta hand om ditt leende!

Munnen kräver att bli ständigt omhändertagen. Har du en ren och frisk munhälsa, kommer hela din kropp att tacka dig. Sanningen är att sjukdomar i tandköttet kan leda till infektioner i halsen och magen, och en skadad eller kariesinfekterad tand kan ge dig svår huvudvärk. Tar man hand om sina tänder kommer de även att se friska och vita ut, vilket ger ett bättre utseende. Vare sig du befinner dig i en pågående behandling eller inte, är det viktigt att regelbundet besöka tandläkaren.

 

Besök tandläkaren ofta

Det är ingen hemlighet att tandläkaren ofta är en plats som många drar sig för att gå till. Men lämnar man bokningen åt slumpen eller skyller på att man inte har tid, gör man det antagligen för att man redan har ont i en tand. Tandläkaren kan se om du behöver en rengöring av plack, eller kanske måste korrigera med tandställning eller någon annan behandling. Gloriadent är en tandläkare i Järfälla som erbjuder all typ av tandvård. Besöker man tandläkaren ofta, minst 1-2 gånger per år, kan man förekomma sjukdomar och förutse om tandställning eller implantat kommer att behövas. Regelbundna besök kan alltså komma att minska risken för långa och dyra behandlingar längre fram.

 

 

Tips för en friskare mun

Vad kan man själv göra för att få en bättre tandhälsa? Det kan låta överflödigt att säga det, men – borsta tänderna varje dag! Och inte bara en gång, tandläkare rekommenderar minst två gånger om dagen eller efter varje måltid. En elektrisk tandborste kan hjälpa dig att inte trycka för hårt samt att borsta i de två minuterna som det rekommenderas att man ska borsta. Tandtråd hjälper dig att komma åt mellan tänderna. Det är även viktigt att inte dricka vatten eller skölja munnen efter att man borstat tänderna, i syfte att låta fluoret stanna kvar och skydda tänderna.

Fler nyheter