Väggarna i våra hem har stor påverkan på hur inredningen upplevs. Det finns många färger, motiv och strukturer man kan välja mellan för att skapa den känsla man strävar efter i hemmet. Många kan välja väldigt neutrala färger för att lägga mer fokus på möbler och inredningsdetaljer, medans andra vill dra mer intresse till själva väggarna. Det går även att göra ett mellanting genom att måla eller tapetsera en fondvägg i rummet. 

Välj den säkra vägen eller våga experimentera

Det är inte ovanligt att man väljer att göra ett rum helvitt från väggar till tak, något som däremot är lite mer speciellt är att måla dem i en starkare kulör. Att till exempel måla väggar, tak och platsbyggda hyllor i en varm kulör som exempelvis grönt kan ge en riktigt häftig effekt i rummet. Det kan kanske vara lite extremt i ett kök eller vardagsrum men kan vara ett spännande projekt att testa i till exempel ett tv-rum. 

Skapa en speciell känsla med fototapet

Fototapeter är något som verkligen sticker ut i hem och sätter stor prägel på ett rum. Det går att använda sig av allt från tapeter som ger illusionen av att en vägg är gjord i ett annat material än vad den faktiskt är till fototapeter som avbildar en plats. Beroende på vilken fototapet man väljer gör den sig bäst på en enskild vägg eller kan tapetseras över hela rummet. Ett detaljrikt motiv kan ofta passa bäst på en vägg för att det inte ska kännas rörigt, medans diskreta motiv kan göra sig bra i hela rummet. 

Välj motiv efter vilket rum tapeten ska sitta

Fototapeter för olika smaker hittar man hos Sohu-shop. De har riktigt gulliga fototapeter för barnrummet men även tapeter som passar i övriga rum i hemmet. Gå in på https://sohu-shop.se/shop/fototapeter-363s1.html och se hela utbudet.