Sjukförsäkring som ekonomiskt komplement

14 juli 2020
william eriksson

Visst har det hänt mer än en gång att man tänkt att det vore trevlig att få lite feber. Precis så där lagom mycket så man orkar ligga och titta på tv-serier hela dagen i lugn och ro. Få rå om sig själv ett par dagar och bara få ligga där på soffan lite halvkrasslig.

Sjukskrivning som är längre än 14 dagar

När febern inträder är det dock sällan att man har så där lagom mycket att man orkar titta på något en längre stund. Istället sover man mestadels på soffan och önskar sig frisk så att man kommer tillbaka till jobbet. Andra gånger är det inte lika lättvindiga sjukdomar det gäller.

Man kan bli sjukskriven en längre period för skador, utmattningssyndrom och många andra sjukdomar. Den första ersättningen som de flesta har kunskap om är att man får sjukersättning från Försäkringskassan. Dock är det inte 100 procent av lönen man får då, vilket i en del fall kan vara väldigt kännbart. Hur mycket man än jobbar med att försöka få upp en buffert är det inte alltid det går bra.

 

Få ekonomisk hjälp vid sjukdom

Har man en anställning hos en arbetsgivare med kollektivavtal så finns det möjlighet att få en kompletterande sjukförsäkring. Det finns några kriterier som behöver uppfyllas för att man ska få ta del av sjukförsäkringen. Ett par av kriterierna är att man ska vara privatanställd eller arbeta inom kommun, landsting och region för att nämna några.

Är man osäker på om man uppfyller kriterierna kan man kontakta www.afaforsakring.se och se om man är behörig. Är man behörig utgår ersättningen efter att arbetsgivarens ansvar att betala sjuklön upphör. Det är lite olika när det upphör, vilket man får prata med sin arbetsgivare om. Som längst får man dagersättning till och med den 360:e dagen i den innevarande sjukperioden.

Fler nyheter