Längtar du efter sol, värme och kristallblått vatten? Det är nog många som gör det denna årstid när det mest regnar och är grått här hemma. Det kristallblåa vatten hittar du i Tunisien och det är en härlig värme där året runt. Tunisien passar bra för både barnfamiljen, det romantiska paret eller kompisgänget. Det finns många olika aktiviteter att välja på som passar alla. Alltifrån strandhäng med sol och bad i havet, till en dag med kultur i staden Tunis. Det finns många hotell som ligger vid stranden med stora pooler som är perfekta för barnen att bada i under sin vistelse.

 

Kulturella Tunisien

Förutom sol och bad så finns det många andra aktiviteter att roa sig med. Hela Tunisien vimlar av kulturella upplevelser och det finns många spännande arkeologiska utgrävningar att upptäcka. Om man vill ha flera saker att upptäcka på en plats så kan det vara värt att ta sig till staden Tunis och alla dess sevärdheter. Den historiska medinan är med på Unescos världsarvslista och det är riktigt spännande att strosa runt där på alla gator. I Tunis hittar man också världens största museum över arkeologiska utgrävningar som heter Bardomuseét. I museét hittar man utgrävningar från forntiden och antiken som bjuder på spännande historia.

 

 

Aktiviteter för hela familjen

Om man vill ut och röra på sig lite efter en dag med kultur så finns det mycket att hitta på. Tunisien resor har stor variation på utflykter och sporter man kan utöva tillsammans med familjen. Ett tips är att ta tillfället i akt att snorkla, för när vattnet är så kristallklart som det är ser man mycket under vattenytan, som fiskar och rev. Om man gillar markander så är Tunisien ett bra resmål för det finns många marknader att välja på. Där kan man köpa aromatiska kryddor, tyger eller varför inte prova det söta bakverket Baklava.