Om synglas och dess användningsområden

30 maj 2022
jonas olsson

editorial

Har ni behov av att investera i pålitliga synglas, går det att hitta skickliga hantverkare med lång erfarenhet som driver en anrik glasverkstad med den senaste tekniken. Detta är en oslagbar kombo när man jobbar med högkvalitativt industriglas – och synglas är så klart inget undantag.

Högklassiga synglas används till att skilja apparater från industriella processer. De är även idealiska när man ska övervaka vätskor och kemikalier, samt processer med varierande temperaturer, som exempelvis förbrännings- eller frysprocesser. 

Viktigt är att man innan investering har koll så att man väljer rätt sorts synglas. Kolla med er leverantör om ni är osäkra på vilken variant som är bäst lämpad för er verksamhet. Några tips på vägen kan vara att kolla temperatur, tryck, tillämpning samt mediet man ska använda glaset till. 

 

Djup kunskap om glas och modern teknik

När man letar efter synglas – eller siktglas som det också kallas – bör man försäkra sig om att man vänder sig till en seriös verkstad som har lång erfarenhet av att behandla glas. Gedigen kunskap, kombinerad med dagens moderna teknik, gör att de bästa i branschen kan producera glastyper som överglänser det mesta på marknaden. 

De som leder utvecklingen av industriglas på den skandinaviska marknaden har alltid som ambition att ligga i framkant när det gäller forskning och utveckling. Därför är det alltid en trygghet att vända sig till dem för rådgivning och tips på olika typer av glas.

 

synglas

 

Råd och tips från din leverantör

Eftersom ingen verksamhet är den andra lik, bör du återigen alltid konsultera din verkstad om vilken glastyp som passar just din verksamhet. Har man varit med i branschen ett tag brukar man ha rätt bra koll, och då är det bara att tuta och köra. Dock utvecklas tekniker hela tiden och en dag kanske det finns ett synglas som är bättre lämpat för er, så håll utkik.

Fler nyheter