Något annorlunda för att liva upp festen

15 augusti 2019
william eriksson
Något annorlunda för att liva upp festen

Det kan vara svårt att komma på bra aktiviteter och lyckad underhållning till festen, särskilt om deltagarna är i olika åldrar. Man vill ju gärna överraska lite, det är inte så kul att göra samma saker varje år. Vad som passar beror förstås också på vilken typ av fest det handlar om. Om det är en fest för en som fyller 7 år eller en som fyller 70. Om det är en bröllopsfest eller en 50-årig bröllopsdag. Kanske är det inte en fest, kanske är det en minnesstund för någon som gått bort… Det finns faktiskt sådant som passar vid nästan alla tillfällen.

 

En trubadur kan vara svaret

Att anlita en trubadur kan fungera för så gott som alla typer av sammankomster. De har ofta en stor bredd på sin repertoar, och anpassar sig efter tillfälle och grupp. Du kan beställa vilken typ av musik du vill ha till er aktivitet. Om det är några särskilda sånger du vill ha kan du till och med i förväg tala om precis vad du vill att trubaduren ska spela. En trubadur kan spela under hela kvällen, om ni vill det, eller hålla en aktivitet under en del av kvällen. Allsång brukar vara mycket populärt, att alla får vara med och klämma i till gamla härliga godingar.

 

 

Dragspelstrubadur

Om du vill göra det hela lite extra exotiskt finns det en speleman som spelar dragspel i Järfälla. Dragspel är väl inte exotiskt, kanske du tänker. Det har funnits i Sverige i generationer. Och visst, men idag är det så ovanligt med dragspel att det nästan är som från en annan värld. Eller iallafall en annan tidsålder.

Visste du förresten att det under en tid ansågs att dragspelen fördärvade ungdomen? Genom dragspelsmusikens koppling till dansbanorna som sågs som ett tillhåll för syndigt leverne och moraliskt förfall.

Fler nyheter