Att umgås med hästar är en fantastisk upplevelse. Dessa magnifika varelser som trots sin storlek är känsliga och inkännande varelser. De bryr sig inte om hur gammal man är. Om man är annorlunda på något vis. De accepterar alla som de är.

 

En plats fylld av glädje och kamratskap

Den som har tillbringat mycket tid i ett stall vet vilken fantastisk miljö det är. I stallet får man umgås med både människor och djur på ett otvunget och avslappnat sätt. Oavsett om det är på en ridskola i Stockholm eller någon annan stans. Alla stall har sina egna regler och förhållningssätt. Men har man tur och får vara med i det dagliga arbetet är man lyckligt lottad.

Att hålla på med hästar är så mycket mer än att hoppa upp på en häst, rida och åka hem igen. Att städa, göra rent i boxarna och att borsta hästarna. Det mysiga i att ta en paus och äta sin medhavda fika på höskullen, eller om vädret tillåter. ute i solen där man har utsikt över hästarna i hagen.

 

Att åka på ridläger

Gillar man hästar är ridläger en underbar plats att vara på. Inte bara för att man får rida och allt det där andra man gör i stallet. Det handlar om att man får umgås med andra som är lika tokiga i hästar som man själv. Dagarna blandas med stallsysslor, ridning samt teori där man lär sig allt om hästar. Samtal med lägerkompisarna, sköna bad, korvgrillning och massor av skratt.

För de minsta är ridlägren ofta några dagar där man åker hem varje kväll. Man delar en ponny tillsammans med en kompis. När man blir större får man ofta en egen häst att ta hand om under lägret som kan vara allt från några dagar till en hel vecka. Några tips kan du läsa om här: https://www.swartlingsridskola.se/.