Lastpallar för alla sorters leveranser

02 maj 2022
patrick pettersson

advertorial

När man får in gods på lagret är det förpackat på en lastpall av trä, som också oftast är inplastad så att varorna ligger still. Det är lätt att lasta av pallen från fraktbilen, för man tar en gaffeltruck och lyfter med. En utleverans sker också på pallar, och det finns olika sorter, från perfekta till lite enklare pallar.

 Har du stor omsättning på ditt företag, behöver du många pallar hela tiden. Får man in varor som sedan bearbetas och säljs separat, får man pallar över. Det är enkelt att sälja lastpallar om man får för många. Man kan också anmäla sig till en pool för lastpallar, där man gör regelbunden avräkning. 

Sälj lastpallar på enkelt sätt

Lastpallar ligger ofta och skräpar i travar på ett lager. Det är bättre att sälja dem direkt, för det kommer ständigt nya. Du ringer bara till ett företag som kommer och hämtar dem. Även om begagnade pallar är bra att ha, måste de hålla en viss kvalitet. 

Därför kollas de när de kommer till pallcentralen, och om du har skickat med dåliga pallar blir det avdrag för dem. Träet kan vara dåligt eller ruttet, eller spikarna har lossnat, och får du själv en sådan pall i inleverans bör du kasta den direkt. 

 

lastpallar

EUR-pallar är finast

Den bästa kvaliteten håller EUR-pallar, som är godkända att frakta farligt gods på. Det kan vara dunkar eller fat med rengöringsmedel på dem. Farlig gods innebär inte att det är giftigt eller livsfarligt, bara att det är skarpa medel som till exempel kan innehålla lut eller syra som fräter på huden.

Vid användning inom industrin spär man ut medlet, och det är under transporten det är viktigt att koncentratet inte välter eller att pallen går sönder. Frätande medel får inte heller läcka ut i diken och vägkanter. Du använder EUR-pallar där det krävs kvalitet.

Fler nyheter