Kroppens byggstenar

07 oktober 2019
patrick pettersson
Kroppens byggstenar

Många beskriver faktiskt aminosyror som kroppens byggstenar. Närmare bestämt byggstenar till protein för att man ska kunna bygga muskler. Det finns ett stort antal aminosyror och många av dessa får man i sig naturligt genom kosten. Men man kan också ta aminosyror som ett kosttillskott, vilket många som tränar mycket väljer att göra för att få hjälp att bygga upp och även behålla muskelmassa. Aminosyror kan alltså vara en bra början för dig som snabbare vill nå dina mål med träningen.

 

Aminosyror som kosttillskott

Det finns alltså ett antal olika aminosyror som kroppen kan ta upp och använda för att bygga muskler. Genom att välja rätt amino för just dina behov kan du på ett snabbare sätt få den kropp du önskar. Det finns totalt 22 aminosyror. Åtta av dessa kan inte kroppen själv tillverka, vilket innebär att du själv måste få i dig dessa. Det får du antingen via maten eller genom olika kosttillskott. 

Din kropp behöver rätt proportioner av de olika aminosyrorna för att kunna bygga muskler. Därför kan det vara svårt att kontrollera kroppens tillförsel av aminosyror genom mat, och en fördel är därför att välja kosttillskott som innehåller just de aminosyror du är ute efter. Du kan dessutom även kontrollera att du får i dig önskad mängd. 

Aminosyror tillsammans med C-vitamin och B6

Ibland behöver kroppen hjälp med att ta upp aminosyrorna. Då är C-vitamin och B6 bra komplement till just kosttillskott med aminosyror då dessa ämnen ökar upptaget av aminosyror. Ytterligare något som är bra att veta om aminosyror är att dessa inte kan lagras i kroppen, utan är något som behöver tillföras till våra kroppar regelbundet. Kosttillskott som innehåller aminosyror kan vara till fördel för dig som vill vara säker på att du fått i dig den kombination av aminosyror som just du vill ha och behöver.

Fler nyheter