Det första man ser hos en människa är det yttre. Ögonfärg, hårfärg, anletsdrag, hudens färg och lyster, om den är slät eller rynkig. Säkert är du mån om ditt hår och din kropp, äter hälsosamt och tränar. Men vårdar du din hud? Gör du allt du kan för att behålla lyster och smidighet? Kanske inte så mycket som du skulle kunna. Det finns mycket man kan göra för att behålla en vacker hy. Har du problemhy, finns det också hjälp att få. Du kan bli kvitt problemen och få en slät och vacker hud.

 

Rengöring och fukt, grunden för god hudvård

En bra rutin för att få huden att må så bra som möjligt är rengöring. Det bör vara en skonsam rengöring som inte torkar ut huden. Använd en ansiktsrengöring som återfuktar huden. Detsamma gäller övriga kroppen, undvik uttorkande rengöringsprodukter. Bra hudvård består egentligen av att rengöra och tillföra fukt. Ett bra sätt att få bort döda hudceller som gör huden grå och torr är att torrborsta på exempelvis benen. I ansiktet kan man använda olika peelingprodukter som har samma effekt. Det finns också många ansiktsmasker för olika hudtyper. Välj efter vad din hud behöver.

 

 

Smörja in morgon och kväll

Dagkräm och nattkräm, vad är det för skillnad? På natten kan man ha en lite fetare kräm i ansiktet, men också på kroppen, som får verka under natten. På dagen kan en sådan kräm upplevas lite för kraftig om man till exempel vill sminka sig. Då passar en dagkräm bättre. Det är en lättare kräm som tränger snabbt in i huden. Då går det bättre att använda smink ovanpå. Kroppens olika hudområden är olika i sin struktur och känslighet. Välj rätt kräm för rätt område. Exempelvis ögonkrämer är anpassade för den tunna och känsliga huden runt ögonen. Din hud kommer tacka dig.