Arbetsmiljön är avgörande för hur produktiv man kan vara på sin arbetsplats. Det finns några faktorer som markant kan påverka effektiviteten på kontoret. Det får gärna vara stilrent och minimalistiskt för att det inte ska finnas allt för mycket som distraherar, men ta in växtlighet eller inredningsdetaljer för att uppmuntra till kreativitet och för att det inte ska bli för stelt. Växter bidrar förutom mysfaktorn till att det blir bättre luft, men man bör även se till att kontoret har ett bra och välfungerande ventilationssystem.

Det är också viktigt att investera i ergonomiska möbler som gör att man kan arbeta i bra positioner och även har möjlighet att variera dem. Slutligen så är det viktigt att kontoret är rent. Det är aldrig bra att vistas i en miljö med damm och smuts eftersom det kan leda till att man i värsta fall utvecklar allergier eller får besvär med luftvägarna. En annan orsak till att man bör ha ett välstädat kontor är för att arbetet kan flyta på mycket smidigare om man inte stöter på hinder som till exempel överfulla papperskorgar. Förutom att skapa en bra arbetsmiljö för de som jobbar på kontoret så är det också väldigt viktigt att ha ett rent och fräscht kontor om man ska ta att emot besökare och kunder där, det är avgörande för  helhetsintrycket man ger. 

Är man i behov av kontorsstädning i Stockholm så finns där hjälp att få. Stockholms Allstäd är flexibla och anpassar städningen efter kundens behov. Målet är att alltid skapa en ren och behaglig miljö efter varje genomfört uppdrag. Några av sakerna som Stockholms Allstäd gör under kontorsstädning är att de putsar fönster, skurar golv, vattnar blommor samt tömmer papperskorgar. Man kan även välja till eller ta bort tjänster och städningen utförs så ofta eller sällan kontoret har behov för det.