Kartongförslutare: De olika typerna som du behöver känna till

17 augusti 2022
Helen Johansson

editorial

Olika typer för samma ändåmål

Det finns olika typer av kartongförslutare på marknaden och det kan vara svårt att avgöra vilken som är rätt för ditt företag. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de olika typerna av kartongförseglare och vad var och en är bäst lämpad för. Vi kommer också att ge information om hur du väljer rätt kartongförslutare för dina behov.

Olika typer av kartongförslutare:

Det finns tre huvudtyper av kartongförslutare på marknaden: smältlim, kalllim och tejp. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar som du bör tänka på innan du gör ett köp.

Hotmelt-kartongförslutare: Hotmelt-kartongförslutare använder en varm-smältlim för att försegla kartonger. Dessa förslutare är vanligtvis snabbare och effektivare än andra typer av kartongförslutare. De kan dock vara dyrare i drift och kräver regelbundet underhåll.

Kartongförseglare med kalllim: Kartongförslutare med kalllim använder ett kalllim för att försegla kartongerna. Dessa förseglare är vanligtvis långsammare än smältförseglare, men de är billigare i drift. Kartongförslutare med kallt lim kräver också mindre underhåll än smältförslutare.

Tejpförseglare: Tejpförslutare använder en tejp för att försegla kartongerna. Kartongförslutare med tejp är den vanligaste typen av kartongförslutare på marknaden. De är vanligtvis långsammare än smält- och kalllimförslutare, men de är billigare i drift. Kartongförseglare med band kräver också mindre underhåll än smält- och kalllimförslutare.

image

Matcha förslutare med kartong

Så här väljer du rätt kartongförseglare för dina behov:

När du väljer en kartongförslutare måste du tänka på vilken typ av kartonger du ska försegla. Om du förseglar stora eller tunga kartonger behöver du en smältförslutare. Om kartongerna är små eller lätta kan du använda en kartongförslutare med kallt lim. Om du förseglar kartonger som ska skickas över långa avstånd bör du använda en tejpförseglare.

Du måste också ta hänsyn till hur snabbt förseglingsapparaten är. Hotmelt-kartongförseglare är vanligtvis den snabbaste typen av förseglare, följt av kalllim och därefter tejp. Om snabbheten är viktig för dig ska du välja en varmförpackare. Om kostnaden är viktigare kan du välja en kall lim- eller tejpförslutare.

Slutligen måste du tänka på underhållet när du väljer en kartongförslutare. Hotmeltförslutare kräver mest underhåll, följt av kalllim och därefter tejp. Om du letar efter en kartongförslutare som kräver lite underhåll ska du välja en tejpförslutare. Hoppas detta inlägg var till hjälp och tack för att du läste!

Fler nyheter