Ibland kan det behövas en ordentlig rengöring av husets tak. Med hjälp av vatten med högt tryck och speciella medel går det att ta bort mossa, alger och all annan smuts som med tiden kan samlas. Det är ett så pass effektivt sätt att man förundrad kan stå och se på när taket nästan med magi får ett helt nytt utseende. 

Men det är inte så lätt med taktvätt i Malmö som man skulle kunna tro. Först och främst så står man uppe på ett tak som kan ha en ganska rejäl lutning. Dessutom är det ju en bra bit ovanför marken som man ska utföra sitt arbete, och det kan kännas otrevligt. Klokast är därför att anlita ett företag som har detta som sitt dagliga arbete.

 

Utrustning och rätt medel

Det man menar med utrustning och rätt medel inom taktvätt är medel som tar bort allt som fäst på taket. Men det ska samtidigt vara ett medel som inte är skadligt för människa eller djur eller som skadar takets beklädnad på något sätt. 

Man ska också veta hur man använder både medel och utrustning. Kanske kan man tro att det går att stå på en ställning, eller på marken, och använda sig av en högtryckstvätt. Men om man gör det så kan man förvärra situationen. Har man takpannor så kommer man att pressa in smutsen under pannorna istället för att skölja bort den.

 

Vana inom området

I större städer finns det oftast lätt tillgång till företag inom de flesta områden. Vill man exempelvis hitta någon som arbetar med taktvätt så går det att hitta genom en enkel sökning på internet. Där kan man även hitta all information om företaget som man önskar sig. Det är viktigt att man hittar någon som finns nära och som kan visa upp referenser på arbeten man gjort.