Det här med att vara förberedd har verkligen varit på tapeten under det senaste halvåret. För var det inte så att vi blev riktigt varse om hur toalettpapper är en viktig ingrediens i vardagen när denna pandemi drog igång. Många klagade på att folk blev hysteriska och undrade varför de köpte sådana enorma mängder dassrullar. Det var ju bara dumt.
Men det var ju just det som var poängen: Att man ska vara förberedd på människors hysteri i svåra tider. Tycka vad man tycka vill om detta fenomen.

Batterier och annat som är bra att ha i svåra tider

Samma sak gäller saker som att ha ett lager av både vanliga och laddningsbara batterier aa hemma. Komplettera gärna med en solcellspanel som används vid till exempel vandring. På så sätt vet du att du har tillgång till energi den dagen nästa omvälvande händelse sker. För är det något historien har bevisat, gång på gång, så är det att det alltid kommer att ske stora eller små katastrofer.

På samma sätt har mänskligheten bevisat att vi, gång på gång, har anpassat oss och överlevt för att bli lite starkare och lite klokare för varje händelse som vi har tagit oss igenom. Se därför den pågående pandemin som inspirationskälla till att bli mer förberedd. Samla på dig saker som är bra att ha inför framtida svårigheter – till exempel genom att göra ett par inköp på batterionline.se. På så sätt står du väl rustad inför framtida händelser och skeenden som vi inte har en aning om hur de kommer att te sig.

Dock ökar vi våra chanser till att fortsätta må bra, även under till exempel pandemier, genom att i små steg rusta upp inför att de kommer att ske. Handla en liten extra konserv här, köp en handvevad radio där och – för all del – handla upp någon extra bal toalettpapper redan idag.