En arborist i Malmö vårdar träd med kärlek

18 maj 2022
patrick pettersson

editorial

När du blir sjuk så är det en läkare som kan ge dig rätt vård. Om ditt husdjur blir krassligt så är det en veterinär du ska kontakta. Men vem ska du ringa till när ett träd inte mår bra? Du behöver givetvis se till så att trädet får den vård som det behöver. Det bästa du kan göra är att kontakta en arborist som har rätt kunskap gällande trädvård.

Nu kanske du tycker att det låter lite underligt att ett träd kan må dåligt, men det är inget konstigt alls. Ett träd är ett levande ting och kan drabbas av sjukdom och bli hängigt. Det kan vara svårt för en lekman att ställa rätt diagnos på ett träd som inte mår bra. Däremot kan en arborist undersöka trädet och ge dig goda råd om vad som är lämpligt att göra.

 

arborist Malmö

 

Tar en arborist bara hand om sjuka träd?

Att arbeta som en arborist innebär dagar med varierade arbetsuppgifter. Förutom att vårda sjuka träd så kan en arbetsdag innehålla trädbesiktning, trädfällning eller trädbeskärning. Vid en trädbesiktning så undersöks trädens tillstånd. Du får därefter goda råd om lämpliga åtgärder ifall det är nödvändigt. 

När det är dags att fälla ett träd så kan du kontakta en arborist i Malmö som kan hjälpa dig med trädfällning på ett säkert sätt. Det är farligt att utföra arbetet på egen hand om du inte besitter rätt kunskap för att undvika olyckor. Ett träd som faller åt fel håll kan skada människor och djur eller förstöra en bil eller byggnad.

Ibland kan ett träd behöva beskäras av olika anledningar för att hålla sig friskt och välmående. Speciellt så gäller det fruktträd som ofta beskärs för att ge rikligt med välsmakande frukt. Det kan även vara aktuellt för att ta bort grenar som är döda eller skymmer solen. 

Fler nyheter