Hallen är det första man möts av när man stiger in i en bostad och det kan därför vara värt att lägga lite energi för att göra den extra funktionell och välkomnande. Med rätt möbler och belysning så kommer det bli enkelt att hålla ordning samtidigt som hallen känns som en varm kram när man stiger in genom dörren. Kom även ihåg att sätta personlig prägel med färger och detaljer för att den ska kännas extra hemtrevlig. 

Belysningen är A och O

När man stiger in i en hall så är det viktigt att den är upplyst tillräckligt för att man ska kunna se var man kan hänga av sig samtidigt som allt för stark belysning gör att den inte känns lika inbjudande. Med dimbara downlights går det att få god allmänbelysning som kan justeras efter behov. De ger ett modernare intryck jämfört med en klassisk plafond och hänger inte vägen som en takpendel kan göra. På https://ledmegastore.se/19218-downlights-led finns ett brett utbud av LED downlights med lång hållbarhet.

Komplettera även allmänbelysningen med stämningsbelysning som till exempel bords- och golvlampor. Det skapar dynamik och stämning i utrymmet, något som kan göra att det känns extra välkomnande. En spegel kan både hjälpa till att reflektera ljus samtidigt som den kan få en liten hall att kännas större. 

Välj möbler efter utrymmet 

Att möblera en hall kan vara lite av en utmaning, den ska inte kännas för trång men inte heller för tom. I en smal hall kan det därför vara bra att använda sig av väggarna istället för att sätta in en möbel som bara blir i vägen. Krokar och smala hyllor kan erbjuda plats att hänga av sig ytterkläder samt någonstans att lägga ifrån sig nycklar, mössa, paraply och så vidare. I en stor hall kan man däremot satsa på fler hallmöbler såsom sittplatser, en byrå för förvaring samt hatthylla och skoställ.