Det behöver inte vara svårt att hitta ett lån för att finansiera ett MC köp

17 mars 2022
Cecilia Olsson

editorial

Motorcyklar är något som många älskar att köra eftersom de ger en härlig frihetskänsla ute på vägarna. Det finns olika varianter som kostar mer eller mindre pengar, precis som med bilar. Därför kan det bli aktuellt att ta ett lån för att kunna genomföra en stundande motorcykelaffär. Ska motorcykeln köpas privat så är ett privatlån en vanlig lösning till skillnad från om den ska köpas från en MC-butik där man kan få hjälp att finansiera köpet genom butiken.  

Ett lån utan säkerhet kan vara ett alternativ när en MC ska köpas privat

Att ta ett privatlån är som sagt väldigt vanligt för att finansiera köp som det inte finns tillräckligt med pengar sparade till. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som är avsett för konsumtion. Fördelen med ett privatlån är att det inte ställs speciellt höga krav på låntagaren. Det är därmed i regel enklare att få dessa lån beviljade och processen kan därför gå snabbt. Det går såklart även att ta ett privatlån om man ska köpa en MC i en butik, man gör helt enkelt vad man vill med pengarna. 

lån

Det som inte är lika positivt med privatlån utan säkerhet är att de har högre ränta till skillnad från lån med säkerhet. Detta eftersom det inte finns någon ”pant” som säkerställer att långivaren får något i gengäld om de inte får betalt enligt överenskommelse. 

Bli matchad med en passande långivare

Det är alltid bra att jämföra olika lån mot varandra för att hitta det som passar bäst. Genom att registrera sig på Swiftbanker.se kan man få passande låneerbjudanden. Swiftbanker arbetar med att matcha personer som söker lån med olika långivare. Genom att fylla i deras formulär online så får man snabbt ett par alternativ som Swiftbanker anser kan passa bra. Portalen gör det möjligt att söka och jämföra lån upp till 600 000 kronor. 

Fler nyheter