Att ha ett eget växthus i trädgården är det många som drömmer om. Det är otroligt lyxigt att kunna gå ut till sin alldeles egna odling och hämta det man vill ha till matlagningen. Ett växthus kan dessutom erbjuda skydd för vissa växter även på vintern. De allra flesta tänker nog att ett växthus endast används under sommarhalvåret, men med värmefläkt och isolering kan du nyttja utrymmet hela året och förvara frostkänsliga växter även under vintern. 

En fläkt ger ett jämnt klimat vilket är bra för växterna

Ställ in fläkten så att den går igång när temperaturen sjunker under ett visst gradtal så skyddas växterna. Det går dessutom att använda samma frostvakt som en fläkt som cirkulerar luften under sommaren och ger ett jämnare klimat i växthuset. Något annat som kan göra växthuset extra trevligt är att skapa plats för ett par sköna trädgårdsstolar och ett litet bord, det gör det möjligt att verkligen njuta av växthusets härliga miljö.

Bygg ditt egna växthus för att få precis så mycket plats du önskar

Det finns de som väljer att bygga sitt egna växthus för att få det precis efter egna behov. Genom att planera hur mycket växter du vill ha samt räkna med att kunna ha en liten mysig hörna där det går att koppla av kan du bygga ett växthus som uppfyller just dina behov. 

Plast kan stå emot mer än vad glas klarar

Ett sätt att få ner utgifterna samt få ett växthus som kan stå emot nedfallna grenar eller en boll på villovägar är att bygga det med plastskivor istället för glas. e-plast.se är ett företag som erbjuder plastskivor i flera olika materialtyper som alla har sina goda egenskaper. Till ett växthus kan det vara perfekt med Plexiglas skivor eller akrylskivor som går att beställa från e-plast.se precis efter dina mått.