Borstar som roterar går att använda inom en mängd olika användningsområden och inom väldigt många olika branscher, såväl för privatpersoner som företag. För att få en liknelse är det som om man skulle ta en borste i varje hand och snurra runt den, istället för att dra den fram och tillbaka eller i cirklar. 

Det är en teknik som gör att du kan slutföra ett uppdrag och få ett resultat på bara minuter som annars hade kunna tagit både en och flera timmar. Detta innebär en arbetsbesparing på högsta nivå.  

 

Mjukt eller kraftfullt

Roterande borstar går att använda för såväl polering som borttagande av ytskikt. Därför är det också viktigt att man väljer rätt produkt. Det blir inte roligt om man väljer en hårt slipande roterande borste till att tvätta bilen. Och det blir inte mycket som händer om man ska slipa en yta slät och använder sig av en polerande borste. 

Därför bör man vara mycket noggrann med att ta reda på vilken borste man ska använda. Man bör även använda sig av lite sunt förnuft. Att använda en borste som roterar i en minut är som om du skulle stå och gno in borsten på en och samma plätt i kanske tjugo minuter.  

 

 

Ju fler desto snabbare

Man kan använda sig av borstar som roterar inom väldigt många områden och därför finns det skillnader på flera olika plan. Höjden och grovleken på borsten kan skilja sig åt markant. Även vilket material borsten är av. 

Det går att köpa en borste som ensam roterar eller köpa en produkt som använder sig av tre eller flera roterande borsthuvuden på ett och samma skaft. Eftersom det går snabbare att få ett resultat med fler borstar så är det också vanligt att man använder sig av det för polering. Däremot används oftast en singelborste för större precision.