Behöver du borra en ny brunn för färskvatten? Eller är det dags att installera bergvärme i villan? Då ska du kontakta en professionell brunnsborrningsfirma som kan utföra arbetet på ett säkert sätt. På så vis kan du känna dig trygg under hela processen och får garanti på att arbetet är professionellt utfört. Ett bra tips är att anlita en firma som åtar sig både små och stora projekt. Att de arbetar med alla typer av kunder eftersom det då finns ett brett kunnande inom företaget. Det kommer både du och ditt borrningsprojekt ha glädje av.

 

Anlita ett certifierat borrföretag

Borrning efter vatten och bergvärme kräver kunskap, kompetens och vidareutbildning. I dag finns det ett par firmor i Sverige som är certifierade borrföretag. Det innebär att det alltid finns minst en certifierad brunnsborrare på plats. Om du behöver brunnsborrning i örebro så är Borrwik ett av de företag som är certifierade. Att vara certifierad brunnsborrare innebär att man är uppdaterad inom den senaste tekniken, och har stor kunskap om hur man borrar på ett effektivt sätt. Säkerhet och kompetens är viktiga delar när man borrar. Många offentliga aktörer som kommuner och regioner kräver certifikat vid borrning.

 

 

Be om hjälp med förberedelser och vattenanalys

En annan viktig aspekt när man anlitar en brunnsborrare, är att det behövs mer än bara ett borrhål för vatten eller bergvärme. Se till så att firman också hjälper till med grävning och rördragning fram till byggnaden om du ska installera bergvärme. Samma sak gäller när man ska borra efter vatten. Säkerställ att firman du anlitar har goda kunskaper inom området. Hör efter så att de erbjuder vattenanalys och ser till så att brunnen blir frostfri. Det är mycket att tänka på när man ska borra, och med en pålitlig och kunnig borrfirma är du i trygga och kompetenta händer.