Många klagar på bussresor i Skåne. Att bussen är försenad, fullpackad eller luktar urin. Men då talar man oftast om pendelbussarna som tar folk till och från jobbet. Det vill säga den linjära kollektivtrafiken. Här kommer dock ett råd. Dra inte alla bussar och bussresor över en kam. Du kan inte använda, i det här fallet, Skånetrafiken för att definiera hur det är att åka buss i Skåne eller någon annanstans för den delen. 

Faktum är att bussresor är ett mycket bra sätt att upptäcka världen på. Istället för att förpesta världen med flygresor hit och dit, till och med inrikes, är det mycket miljövänligare att åka buss. Då kan ni åka ett större sällskap och släppa ut enormt mycket mindre koldioxidutsläpp. Dessutom är det betydligt billigare. 

 

Fördelaktiga resor

Många föreningar och klubbar är helt beroende av sina bussresor. Ta till exempel alla supporterföreningar till klubbarna i fotbollsallsvenskan. En normal säsong utan Corona, när det finns publik på läktaren, är det i regel med buss som supportrarna åker genom land och rike för att följa sitt lag. De har förstått att det är väldigt ekonomiskt fördelaktigt att boka en buss för sina resor.  

Dessutom innebär det att de kan resa stora sällskap tillsammans och stärka en stor gemenskap. Och det bör väl också nämnas i sammanhanget att eftersom ingen av dem behöver köra bussen kan de dricka sig riktigt fulla på öl. 

 

Gör Greta stolt

Så tänk på det nästa gång du ska resa. Vilket färdmedel hade gjort Greta Thunberg stolt? Det är absolut inte din egen helikopter eller ditt privatjet. Det är inte ens din bil faktiskt. Res kollektivt, res billigt och res miljövänligt. Res med buss. Det finns hur många fördelar som helst. Alla bussar är inte som pendelbussen mellan typ Malmö och Svedala. Här kan du boka bussresor i Skåne: https://www.kristianstadbuss.se/