Vilket hus du än har, hyresfastighet, villa eller fritidshus, bör du boka in en rörinspektion då och då med några års mellanrum. Det är en bra försäkring mot vattenskador och allsköns otrevligheter som kan drabba fastigheten om du struntar i att underhålla rören.

Du kan exempelvis konsultera rörinspektion.nu eller leta runt på internet. Men välj en firma som har bra rykte och auktoriserade rörinspektörer, så vet du att du kan lita på resultatet. Du får en rejäl genomgång av ditt ledningssystem. Behövs det så kan du få rören spolade eller lagade, så att ditt avlopp fungerar perfekt.

 

Varför spolar man rörledningen?

Man vill få bort gamla fastkletade rester av fett och smuts från rörens insida. Genom att spola dem på ett skonsamt sätt med hetvatten och tryck smälter man bort smutsen och trycker ut den ur ledningarna. Rören mår mycket bättre när de är rena, och man vill behålla dem i gott skick för att slippa göra stambyte.

Men först görs en rörinspektion för att kolla att rören är hela och tål att spolas. Rörinspektören filmar rören invändigt, och du som fastighetsägare får ta del av all information plus att en slutbesiktning görs. Länktips: https://www.xn--rrinspektion-4ib.nu/

 

 

Det är roligt att kunna spara pengar

Att byta rör och kolla upp dem regelbundet är inte så prioriterat. Det känns som en onödig utgift, men det är det inte. Du sparar pengar på att rören fungerar bra, för du drabbas inte av vattenläckor, fuktskador och dyrbara reparationsarbeten.

Du utnyttjar dessutom ROT-avdraget och fastigheten kan höjas i värde när du dokumenterar åtgärderna. Även om det syns mer när du lägger glansiga tegelpannor på taket, ska du inte missa att hålla koll på dina rör. Kanske kan du unna dig snygga takpannor också, eftersom du vet att huset är välhållet från grunden och du slipper vattenläckor.