Visst kan kärlek köpas för pengar! Det avser alltså den sortens kärlek som går på fyra ben. Som med len päls och glada ögon springer mot husse eller matte. Eller kanske bara sakligt går framåt, som om det inte betydde något. Men det gör det. För människan överlever nästan alltid sina husdjur. Glöm aldrig detta. Djuren är endast en liten del av vårt liv. Men för dem är vi hela deras liv. De ger oss ovillkorlig kärlek och vänskap. Det hänger på oss att motsvara denna.

 

Katten behöver dig

Att katter är stolta, känslolösa individer har man trott länge. Det är inte svårt att komma fram till den slutsatsen. Det verkar ju så när katten fullständigt struntar i att man ropar på den. Den gör precis som den vill trots alla “Nej!” man skriker åt dess håll. Och den kommer fram till matskålen – om den känner för det. Annars får man stå där och undra. 

Men det är bara en fasad. Katter skapar faktiskt starka känslosamma band med sina ägare. De kan få ångest och till och med depression om de blir lämnade ensamma under långa perioder. Detta har bevisats i flera studier. De är inte känslolösa, bara missförstådda. Men de förtjänar kärleken!

 

 

Visst är det mysigt med kisse!

Men det är viktigt att kissen har mysigt också. Man måste gå på jobbet eller i skolan. Det kan inte hjälpas. Men när du en gång kommer hem till kisse, då gäller det att ta igen. Vad behöver kompisen? Förutom god mat och en värdig kattoalett, förstås. På en djuraffär i Stockholm kan du hitta alla sorters roliga leksaker till din katt. De långa timmarna utan ditt sällskap behöver inte vara bortslösade. De kan fördrivas med uppfriskande motion i ett klätterträd. Eller genom att väcka den inre tigern med en nästan riktig liten musleksak.