Att arbeta med företagsstädning i Stockholm

09 juni 2022
Lily Hansen

editorial

Linda arbetade som städerska. Att göra det nuförtiden var verkligen något annat än hur det var förr i tiden. Hennes mamma hade också arbetat som städerska. Då använde man utrustning som var opraktisk, ineffektiv och tung att arbeta med. Dessutom var yrket städerska något som många människor såg ned på.

På den tiden var det en person som var osynlig för många. Om man arbetade på kontor eller andra företag så var det knappt någon som hälsade på en och ännu färre pratade med en. Helst skulle man dessutom städa när företagets personal inte var där. Det innebar att jobbet förlades till tidiga morgnar och sena kvällar.

 

Företagsstädning Stockholm

 

Företagsstädning är som att följa en dokusåpa 

Linda var glad att tiderna hade förändrats. Hon hade arbetat med hemstädning i många år. Nu var hon anställd på ett företag som erbjöd företagsstädning i Stockholm. Att städa på ett företag i Stockholm var mycket enklare än att städa i ett hem, åtminstone när det gällde kontorsstädning. Det var inga hundhår i sofforna eller klädhögar på sovrumsgolv. Möjligen var det besvärligt att dammtorka skrivborden ifall personen som arbetade där inte var av den ordningsamma typen.

Linda tänkte att hon gärna skulle fortsätta med företagsstädning, om hon inte helt sadlade om till annat yrke. Det fanns alltid bra städutrustning och nya maskiner till hands på arbetet. Nästan alla ställen använde sig också av sopsortering. Det förenklade arbetet eftersom papperskorgarna inte blev lika tunga att tömma när folk inte slängde allt möjligt i dessa. 

Det bästa var dock att de som arbetade på företagen där Linda städade var så trevliga. Alltid var det någon som ville snacka bort en liten stund och Linda fick snart reda på allt möjligt som hände på företaget. Det kunde faktiskt vara som att befinna sig i en dokusåpa i verkligheten. Ja, Linda var verkligen nöjd med sitt jobb.

Fler nyheter