Alla barn vill ha en nattlampa i mörkret

14 februari 2022
jonas olsson

editorial

Nästan alla barn går igenom en fas där de tycker att mörkret är läskigt. För många, antagligen de flesta, är det en oro som hänger med upp i vuxen ålder. Skillnaden är väl att du lär dig hantera mörkrädslan när du blivit äldre. Men alla kan nog skriva under på att de känner sig mer osäkra när det är mörkt jämfört med när det är ljust. För ett barn är naturligtvis den oron väldigt mycket större. Barn har som bekant större fantasi.

Ett sätt för barn att hantera oron för mörkret är att sätta upp en nattlampa i rummet. En nattlampa ska inte lysa så starkt utan bara avge ett behagligt sken. Det ska vara tillräckligt ljust för att mörkret inte ska vara så läskigt, men inte så ljust att den hindrar barnet från att kunna somna. Det gäller att hitta en nattlampa som hamnar exakt i den balansen. Du kan behöva söka runt lite på nätet innan du hittar rätt.

 

Nattlampa barn

 

Allt kan döljas i mörker

Alla föräldrar kan säkert skriva under på att de vid något tillfälle behövt gå igenom samma sak med sitt barn. De vill gärna att du dröjer dig extra länge när det är dags att säga godnatt. Det är ju så läskigt när du släcker lampan och det blir alldeles mörkt. Vad som helst kan ju dölja sig i det farliga mörkret. Monster, spöken eller vad som helst. Det är inte så konstigt att ditt barn vill ha en nattlampa i rummet. Det vill säkert du själv också.

Gå nu inte ut och köp första bästa nattlampa. Gör lite eftersökningar. Googla “Nattlampa barn” och titta runt på utbudet. Gärna tillsammans med ditt barn så att ungen blir delaktig i beslutet. Det är ju ändå barnet som ska använda sig av nattlampan. Förhoppningsvis stillas snart oron för mörkret och blir hanterlig.

Fler nyheter