Desoutter: Ledande inom industriella monteringslösningar

14 september 2024
Maja Bergman Lindberg

editorial

Desoutter, etablerat 1914, är en världstjärna på tillverkning av elektriska och pneumatiska verktyg. Specialiserad på innovativa och högkvalitativa lösningar för industriell montering, har detta företag spelat en avgörande roll i automations- och tillverkningsindustrin i mer än ett sekel. Med en historia av innovation och anpassning till kundens behov, fortsätter Desoutter att vara en betrodd partner för industrier runtom i världen.

En historia av innovation

Desoutter har en lång historia av att bryta ny mark inom utvecklingen av industriella verktyg. Från sina rötter i luftfartsindustrin, där grundaren Georges Renault utvecklade den första elektriska handborren för att montera flygplan, har företaget utvecklats till att erbjuda ett omfattande sortiment av produkter. Deras portfolio inkluderar nu momentverktyg, borrnings- och slipmaskiner, samt avancerade monteringssystem som driver effektiviteten och produktiviteten i moderna tillverkningsanläggningar. Desoutters fokus på forskning och utveckling har lett till banbrytande lösningar som deras Smart Connected Tools, vilka erbjuder trådlösa lösningar för datainsamling och -analys.

Desoutter

Produktområden och industriella tillämpningar

Elektriska och pneumatiska verktyg

Desoutters elektriska och pneumatiska verktyg är konstruerade för hög prestanda och tillförlitlighet. De elektriska verktygen erbjuder precision och kontroll för monteringsarbete som kräver noggrann moment- och vinkelstyrning. Pneumatiska verktyg å andra sidan, är kända för sin uthållighet och styrka, vilket gör dem idealiska för tuffa industriella miljöer. Desoutter har också tagit fram en rad batteridrivna verktyg som förenar det bästa av båda världar: portabilitet och kraft.

Monteringsystem och lösningar

Desoutter har också utvecklat avancerade monteringssystem som inkluderar allt från verktygsvagnar till fullständigt integrerade monteringsceller. Dessa system är skräddarsydda för att passa in i kundens specifika produktionsflöden och bidra till att optimera produktionslinjer för maximala prestandaförbättringar. Med hjälp av modern teknik, som till exempel visionssystem och programvara för processövervakning, säkerställer Desoutter att varje aspekt av monteringen uppfyller stränga kvalitetskrav.

Service och support

Utöver sina produkter, är Desoutter kända för sin omfattande kundsupport och tjänster. De erbjuder teknisk rådgivning, utbildning, service under produkternas livslängd och hjälp med kalibrering och underhåll. Detta säkerställer att deras kunders investeringar i verktyg och system ger kontinuerlig avkastning, genom minimering av driftstopp och bibehållandet av hög produktionskvalitet.

En hållbar framtid

Desoutter har även åtagit sig att bidra till en mer hållbar industri genom att reducera energiförbrukningen och materialavfall i sina produkter och lösningar. Genom att utveckla mer energieffektiva verktyg och hjälpa sina kunder att implementera gröna tillverkningsprocesser, tar Desoutter en aktiv ställning i kampen mot klimatförändringarna. Med ökad fokus på miljöeffektivitet är Desoutter inte bara en pionjär inom industriell teknologi, utan också en föregångare för miljömässigt ansvarsfulla affärspraxis.

Fler nyheter