Hitta en trygg och bra förskola i Svedala

15 januari 2022
Lily Hansen

editorial

Som förälder vill man givetvis det bästa för sitt barn, och att hitta en bra och trygg förskola är viktigt. I Svedala har man möjlighet att välja mellan både kommunala och fristående förskolor. Gemensamt för alla är att de följer den läroplan som Skolverket har satt upp. Men storlek på barngrupper och antal pedagoger kan variera. Likaså lokaler och tillgång till utomhusmiljöer. 

Vissa av dem bedriver också sin verksamhet och undervisning efter en särskild pedagogik, som exempelvis en förskola i svedala som använder sig av Friluftsfrämjandets pedagogik: http://www.skabersjoskolan.se/skabersjoskolan/extern/. Mycket av förskolebarnens tid spenderas utomhus, och man har fokus på ett mer upplevelsebaserat lärande. Att barnen får tillbringa mycket tid utomhus tillsammans med erfarna pedagoger gör dem mer nyfikna, trygga och friska. 

 

image

 

Besök några olika förskolor

Det är viktigt att man utgår från vad som är bäst för barnet då man väljer förskola. Viktigt för alla barn är att de blir sedda och inte drunknar i för stora barngrupper. Men bra och utbildade pedagoger är också viktigt, likaså tillgången till bra utomhusmiljöer. Många förskolor i Svedala har bra hemsidor där man kan hitta användbar information om miljöer och hur de bedriver sin undervisning. Välj ut de förskolor som verkar intressantast och ring och boka en tid för ett besök. 

Ställ frågor och studera hur pedagogerna arbetar med barnen

Fråga hur många pedagoger som är anställda och hur stora barngrupperna är, och hur länge pedagogerna har arbetat där. Det är aldrig bra för barn med nya ansikten hela tiden och en stor personalomsättning är troligtvis en indikation på att förskolan är mindre bra. Studera också hur de olika pedagogerna är med barnen och om det finns något barn som verkar utanför och inte får den uppmärksamhet som det behöver. Viktigt är också om pedagogerna är intresserade av ert barn och ställer frågor.

Fler nyheter